m 040 207 044 e info@ombra.si Povpraševanje >

NAŠA ZGODBA

1993

Ustanovitev podjetja Ombra in samostojen začetek dela, prodaje, proizvodnje in montaže senčnic, v domači delavnici v Ljubljani.

1996

S tendami za domačo in profesionalno uporabo smo se prvič uspešno predstavili na sejmu Dom, AlpeAdria v Ljubljani.

1997

Iz garažne delavnice smo prešli v proizvodno podjetje. Nastop na trgu se konec leta obrestuje s prodajo več kot 100 tend.

2007

Na trgu Slovenije smo prvič ponudili pergole, ki združujejo skrb za dobro počutje, detajle, enostavne in inovativne rešitve za zaščito pred soncem. Na Brnčičevi smo odprli nov 50m2 velik razstavno prodajni salon.

shadelab

2009

Začeli smo sodelovati s proizvajalcem senčil ShadeLAB, ki jih odlikuje najvišja kakovost materialov, moderna tehnologija ter eleganten design tend.

Sunlab

2010

Razširili smo prodajni program, povečali število zaposlenih in se aktivno usmerili v promocijo in trženje senčnic in pergol v Sloveniji. Z ustanovitvijo hčerinskega podjetja Sunlab smo svojo prodajno mrežo razširili v Srbijo.

2011

Vstopili smo na Madžarski in Avstrijski trg in se prvič predstavili na sejmu »Haeuslbauer« v Celovcu.

2012

Po 10 letih uspešnega dela smo kupili in v celoti prenovili nove poslovno proizvodne prostore v Litostroju. Z novim poslovnim partnerjem smo prvič vstopili na medcelinski trg in v Tuniziji uspešno zaključili dva večja projekta.

2015

S ponudbo senčnic in pergol smo aktivno vstopili na Hrvaški trg.

Ombra
Gmbh

2018

Začetek prodaje senčil pod lastno blagovno znamko Ombra in odločnejši vstop na tuje trge. Predstavili smo se na sejmu v Gradcu, Celovcu, Splitu in Beogradu. Ustanovili smo hčerinsko podjetje Ombra GmbH v Avstriji.

2019

Odprli smo razstavno prodajni salon v Celovcu. Z novimi projekti na medcelinskem trgu smo uspešno zaključili zahtevnejše projekte v Koreji in na karibskem otoku St. Maarten.

2020

Poslujemo na več kot 1000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani, z razstavno prodajnimi saloni v Ljubljani, Zagrebu in Celovcu in uspešnem sodelovanju s poslovnimi partnerji v Avstriji, na Hrvaškem, Madžarskem, v Srbiji, Črni Gori in Koreji.